Đoković danas slavi 35. rođendan: Tri plus pet je osam, a osam je broj koji simboliše i označava vječnost

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković danas slavi svoj 35. rođendan u Parizu gdje se priprema za početak Rolan Garosa. Đoković će biti slobodan prvog dana takmičenja, dok ga u ponedjeljka očekuje duel protiv Japanca Jošihita Nišioke.

Osjećam da mogu vječno igrati tenis

– Tri plus pet je osam, a osam je broj koji simboliše i označava vječnost, rekao je Đoković za “Večernje novosti” i dodao:

– Tako ja osjećam da mogu da igram tenis vječno

Najbolji svjetski teniser je rekao da osjeća da je sve moguće i da bi on volio da bude na prvoj poziciji dok god bude igrao tenis.

– Uvijek imam najviše ambicije u ovom sportu, naročito kada igram na najvećim turnirima. Takvi turniri i jesu moj prioritet. Zapravo ja drugačije i ne znam. Uvijek se spremam da osvojim, ne spremam se da igram – rekao je Novak.

Upitan koje tri stavke bi izdvojio kao najvažnije u životu, Novak je odgovorio da je na prvom mjestu ljubav.

– Ljubav je na prvom mjestu. Ona je najviša moguća vrijednost, vrlina, osjećanje. Na drugom mjestu su mir, harmonija i sklad. Treća najznačajnija stavka bila bi opraštanje.

Kada si u ljubavi, onda si zdrav

Na pitanje zašto nije i zdravlje uvrstio među najvažnije stvari u životi, Nole je odgovorio:

– Kada si u ljubavi, onda si zdrav. Tako gledam na to. Manjak ljubavi prouzrokuje i bolest.

U duhu simbolike brojeva Novak je prokomentarisao da u Parizu “juri” 1.001 profesionalnu pobjedu.

– Za broj 1.001 kažu u numerologiji da je broj koji vas povezuje sa anđelima čuvarima. Oni su tu. Osjećam njihovo prisustvo i molim im se da me podrže u Parizu – poručio je Nole.