Đoković konačno progovorio o promjenama u timu: „Nije trebalo mnogo vremena…“

Novaka Đokovića očekuju novi izazovi na Mastersu u Rimu, a u prethodnom periodu napravio je nekoliko promjena u svom timu.

Teniser iz Srbije je pehar na Mastersu u Rimu osvajao u šest navrata, a sada je govorio na konferenciji za medije pred početak pohoda na novu titulu.

„Imao sam dosta vremena da se odmorim i treniram. Stigao sam prije dva dana da bih trenirao na centralnom terenu, a očigledno imam četiri ili pet dana prije prvog meča“, rekao je Đoković.

U Rimu je već sparingovao sa Grigorom Dimitrovim i Holgerom Runeom.

„Drugačije je kada trenirate sa njima, igrate, vidite gdje je vaša igra, dižete formu za prvi zvanični meč. Nadam se da ću u Rimu moći da igram bolje nego u Monte Carlu. Želja je uvijek da doguram daleko“.

Tokom prethodnih mjeseci Novak je prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem, glavnim trenerom, i Marcom Panichijem, koji je bio zadužen za kondiciju. Sada su na njihovim mjestima Nenad Zimonjić i Gebhard Gritsch, koji je već u prošlosti radio sa Đokovićem.

„Trenutno radim sa kondicionim trenerom sa kojim sam radio dugi niz godina. Nije trebalo mnogo vremena da se prilagodim na njegov program i pristup. Zaista se dobro poznajemo. Osjećam da smo dobro sinhronizovani u pogledu toga šta želimo da radimo, kako želimo da pristupimo treningu. Uz Nenada (Zimonjića), takođe. Zadovoljan sam kako je proteklo 10, 14 dana što se tiče treninga“, zaključio je Novak.

Đoković će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Roman Safiulin – Corentin Moutet.