Dodik Konakoviću: Momčino, mogao bi ispasti kroz ta otvorena vrata

Konakoviću, mnogo si nervozan čim sa tako prevažnih sastanaka, gdje se “vrata sve šire otvaraju”, pričaš o Dodiku. Te priče kako želiš dobro Banjaluci, Srpskoj, a na svakom mjestu pokazuješ mržnju i ostrašćenost, istu onu koju pokazuje i SDA, provalili su svi.

Milorad Dodik, predsjednik Repunlike Srpske, Elmedinu Konakoviću, ministru inostranih poslova BiH obratio se preko društvene mreže X.

“Konakoviću, mnogo si nervozan čim sa tako prevažnih sastanaka, gdje se “vrata sve šire otvaraju”, pričaš o Dodiku. Te priče kako želiš dobro Banjaluci, Srpskoj, a na svakom mjestu pokazuješ mržnju i ostrašćenost, istu onu koju pokazuje i SDA, provalili su svi.

Razlika u odnosu na SDA je to što je Konaković politički marginalac i nema dovoljno jaku infrastrukturu da sprovede svoje zamisli. Jedino što može sprovesti je plan koji mu izdiktiraju njegovi šefovi Marfi i Šmit. Ne možete ništa uraditi niti krenuti u dan, a da Marfi ne kaže to se tako radi ili ne radi.

Elmedine, marketinškim trikovima, populizmom i podvalama ne možeš prikriti poltronstvo, kao što ne možeš izbjeći činjenicu da ne postoji način da se u bilo kom paralelnom univerzumu donese odluke bez pristanka Srpske.

Nema tog akcionog plana koji ti može pomoći da izbjegneš Srpsku. Nema tog lažnog Šmita ni nadmenog Marfija koji će ti to omogućiti. Na kraju te za stolom čeka Republika Srpska. I samo da znaš, tamo ću te i ja sačekati.

Momčino, krajnje je vrijeme da se uozbiljiš. Kad pričaš s ozbiljnim političarima, legitimno izabranim predstavnicima naroda, pokaži poštovanje, inače bi mogao ispasti kroz ta otvorena vrata što se, kako kažeš, sve šire otvaraju. Pazi da se ne otvore za tebe da izletiš. Dogovor i razgovor – da. Sve ostalo – neće ići.” napisoa je Dodik