Dodika pitanje o sankcijama izbilo iz cipela. Otkrio da će RS iznajmiti ‘najeminentniju’ advokatsku kuću u SAD da tuži SAD

Milorad Dodik danas je burno reagirao na pitanje o sankcije SAD i gašenju računa.

Ovo pitanje mu je postavljeno nakon sastanka koalicije u RS, a Dodik je iznerviran odgovorio da to ne treba nikoga da zanima.

“Ma pustite sankcije više. Što se nas tiče, tačka na sankcije. Mislim da naši mediji, patriotski nastrojeni, trebaju prestati da pišu o tome”, rekao je on.

Međutim, ipak je otkrio da ga zanimaju ali da će to njihovo zanimanje platiti vjerovatno građani RS.

“Evo danas smo dogovorili da se nađu sredstva i nađe najeminentnija advokatska kuća u Americi i da se tuži Američka vlada u Americi. To ćemo raditi u narednom periodu”, rekao je Dodik.

Drugo pitanje ga je već izbilo iz cipela. Novinari su ga pitali o posljedicama.

“Ti nemaš ništa s tim. Imaš li ti neke posljedice. Šta tebe briga? Hoćeš da komplikuješ situaciju. Amerika nije upravu, neopravdano su uveli sankcije i vrše pritisak na banke. Mi ih razumijemo. Nije važno nekoliko nas, građani nemaju razloga da se sekiraju. A vi trabunjajte, nije Amerika upravu.

Ja ću predložiti da Biden uđe u RS. Sad se ti smiji tom. Biden neće nikad ni doći pa se možemo praviti važni. Ovo što oni čine čine. Ako misle da će tako popraviti odnos naš prema Americi – neće”, naveo je Dodik.

Onda je rekao da SAD vode hibridni rat protiv RS i Srba.

“I šta? Ništa. Sad će doći neke banke iz inostranstva koje vrše neka plaća. Oni sad ovdje seire i govore kako sankcije imaju rezultate. Kakve rezultete? Šta daju? To je sve urađeno zbog jednog frustriranog diplomate koji se zove Murphy. Nismo mi krivi što gube sve ratove”, kaže Dodik.