Dodika sada naljutio i Biden: “Predsjednik moćne Amerike širi strah”

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik istakao je da “predsjednik moćne Amerike Joe Biden obmanjuje javnost, širi strah i priziva rat i poručio da Srbi neće biti moneta za bilo čije potkusurivanje”.

“Jednom su narodi na ovim prostorima bili naivni, tuđe interese stavili su iznad svojih i platili su tragičnu cijenu. Najveću srpski narod”, napisao je Dodik na društvenoj mreži X

On je naglasio da su “Srbi na Balkanu opredijeljeni za mir, za saradnju i za napredak”.

“Za ostvarivanje vaših interesa sami snosite troškove. Srbi neće biti moneta za bilo čije potkusurivanje. Zato prestanite da govorite neistine, prestanite da nas huškate jedne na druge. Imamo pravo na budućnost u miru”, poručio je Dodik, prenosi Srna.

On je dodao da “predsjednik SAD može preporučiti malom broju Evropljana koji ga još slušaju da BiH zaslužuje početak pregovora sa EU”.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da bi ukidanje finansijske pomoći Ukrajini moglo dovesti do krize u zemljama Balkana.

“Ako odemo, a Rusija izdrži njihov napad i pobijedi Ukrajinu, šta mislite da će se dogoditi u balkanskim zemljama? Što mislite da će se dogoditi od Poljske do Mađarske?”, upitao je Biden u obraćanju u Bijeloj kući.