Draganić: Ne trebamo ni u jedan meč ići sa bijelom zastavicom, čekamo našu šansu

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa pripremama za nastup na “Croatia Cupu”, ali i Evropskom prvenstvu koje će za 9 dana početi u Slovačkoj i Mađarskoj.

Bh. reprezentativac i član banjalučkog Borca Vlado Draganić osvrnuo se na situaciju u ekipi, ali i na svoj klub.

“Poziv u reprezentaciju BiH je stigao kao nagrada za uspješnu polusezonu u Borcu. Kod nas u Borcu malo ko se nadao da će biti takva sezona i da ćemo je završiti bez poraza, ali našim trudom i zalaganjem smo uspjeli da stignemo do toga”, rekao je Draganić

Kaže kako je presretan zbog poziva u nacionalni tim.

“Kada sam vidio da sam na spisku, zaista sam bio presretan. Jedva sam čekao da ovdje dođem. Za sada sve prolazi odlično, odnosno u najboljem redu. Od prvoga dana se dobro trenira, momci su super, vlada odlična atmosfera i svi su željni treninga i dokazivanja. Nadam se da će tako ostati i dalje”, rekao je Draganić.

Draganić je potom istakao kako turnir u Hrvatskoj dolazi u pravom trenutku.

“Turnir dolazi u pravom trenutku kako bi vidjeli gdje se trenutno nalazimo, što se tiče priprema. Radi se o dvije zaista vrhunske reprezentacije i bit će vjerovatno dobre utakmice. Očekujem da se pokažemo u najboljem svjetlu”, kazao je Draganić, a potom dodao:

“Stalno se vrti ta priča oko grupe i reprezentacija, činjenica da su Španija i Švedska vrhunske reprezentacije, odnosno da igraju na nekom vrhunskom nivou, mada je i Češka jedna sjajna reprezentacija. Ne treba niti u jednu utakmicu ulaziti sa bijelom zastavicom, već treba dati sve od sebe i čekati svoju šansu.”, zaključio je Draganić.