Drama u Ilijašu: Hapšenja uoči predizbornog skupa SDA

U Ilijašu se danas odvijala prava drama. Naime, u sportskoj dvorani u Ilijašu večeras treba da se održi predizborni skup SDA. Ništa to ne bi bilo neobično, da odlukom Mjesne zajednice Ilijaš grad nije zabranjeno plakatiranje i održavanje bilo kakvih izbornih skupova u toj dvorani. Kako je za “Dnevni avaz” rekao Meho Mešetović, koji je predsjednik MZ Ilijaš grad, Općinsko vijeće donijelo je odluku da na tom mjestu nema predizbornih skupova i kada je pokušao da skine plakate koji su bili postavljeni oko dvorane, onda je i uhapšen.

“Policija me danas uhapsila i odvela u stanicu gdje sam ispitivan puna dva sata. Uhapsili su me kao zadnjeg kriminalca, kao da sam opljačako banku. Dogovor je bio tu od ranije, a to je da oko dvorane nema plakatiranja, međutim, očigledno da su se ljudi iz SDA oglušili na tu odredbu, što je protuzakonito”, rekao je Mešetović.

I pored ovoga, kako javlja novinar “Dnevnog avaza” na licu mjesta, sve je spremno za večerašnji predizborni skup u sportskoj dvorani u Ilijašu i pored zabrane koja postoji. Također, kako saznajemo Ilijaš je oblijepljen samo plakatima SDA stranke, a plakata ostalih stranaka uopšte i nema. Ovim je SDA po ko zna koji put pokazala da ne poštuje odluke Općinskih vijeća za korištenje javnih površina u predizbornoj kampanji. Kako nam je rekao Alen Motoruga, građani Ilijašu su, prema njegovim riječima pod potpunom kontrolom lokalnog šerifa Mahira Devića (SDA).

“SDA u ovom gradu radi šta hoće, krše sve moguće odluke, zakone, sve… jer je policija njihova. Moram reći da je više demokratije bilo u režimu Staljina, nego danas u Ilijašu, koji je pod apsolutnom kontrolom SDA”, rekao je Motoruga.

(VisokoIN/Avaz)