Džeko: Luliću “zahvaliti” što smo primili šest komada!

Edin Džeko tokom svih 90. minuta utakmice na Lužu bio je usamljen u napadu. Borio se kao lav, ali nije mogao sam. Naš najbolji fudbaler bio je ljut i utučen poslije visokog poraza od Portugala (2:6). Nakon doping kontrole, na kojoj je uz njega od naših bio i golman Asmir Begović, za SCsport.ba, Džeko je istakao: „Nemam šta poručiti nikome. Sve se vidjelo na terenu. Od početka nije mirisalo na dobro. Nismo bili pravi. Ipak, do poluvremena smo se uspjeli vratiti u igru, zabili smo gol“, rekao je Džeko, istakavši:

„Luliću i njegovom crvenom kartonu možemo zahvaliti što primili šest komada. Kada je isključen bilo je 1:3. Da nije mogli smo se nadati da možemo dati dva gola i otići na EP. Ovako sa 10 igrača to je bilo teško očekivati, jer smo se sa njima teško nosili i u situaciji 11:11“, prenosi scsport.

Džeko je rekao da je rano govoriti o kvalifikacijama za Mudnijal u Brazilu 2014. Dodao je kako mu je večerašnji poraz jedan od najtežih u karijeri.

„Teško mi je. Dva puta smo bili na korak do velikog takmičenja i oba puta nismo uspjeli. Sudbina je htjela da smo oba puta elimisani od jakog Portugala“, pričao je Džeko.

(VisokoIN)