Elvedina Muzaferija: Pokazala sam da se i iz BiH može uspjeti

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija bila je gošća „Otvorenog studija“ Hayat TV-a, a videovezom javila se iz Italije gdje trenira.

Od 13. do 16. januara u Austriji je očekuju nastupi na Svjetskom kupu.

Kazala je da joj je protekla godina krenula veoma dobro.

“Na Svjetskom prvenstvu u Cortina d’Ampezzo u februaru osvojila sam 16. mjesto u alpskoj kombinaciji. U spustu sam završila na 25. mjestu, na kraju sezone je bilo nekih izmjena u mom timu, zamijenila sam trenere, servisera, pa je bilo malo teško dok se nisam navikla na novu postavu. Odradili smo odlične trenunge i sezona je krenula jako dobro. Već sam na drugoj utrci Super G ostvarila cilj, osvojiti bodove. Premašila sam taj cilj ušla sam u top 20, osvojila 18. mjesto, u svjetskom kupu, to je za mene odličan podsticaj da nastavim dalje” – kazala je Muzaferija.

Govoreći o ciljevima u 2022., kazala je da je ovo olimpijska godina, jer nas očekuju u feburaru Olimpijske igre u Pekingu.

“Tu su i sve ostale utrke Svjetskog kupa, fokus je na naredna tri vikenda gdje ću imati svjetske kupove u Austriji, Italiji i Njemačkoj. U Pekingu imam svoje ciljeve” – dodala je Muzaferija.

Istakla je da joj je veoma važna podrška iz BiH.

“Jako mi je bitno da svi prate skijanje, imali smo olimpijske igre u BiH, utrke su bile na Bjelašnici i Jahorini. Mislim da su neki već počeli gubiti nadu u takmičare iz BiH u skijanju, ali sa ovim rezultatom sam uspjela pokazati da se i iz BiH može uspjeti. Posebno za mlade skijaše koji dolaze, da vide da ne treba odustati” – rekla je Muzaferija.