Evo kakvo će vrijeme biti naredne sedmice

Jutros iznad Bosne i Hercegovine većinom nema oblaka, ali ima dosta prašine sa područja Sahare. Oblačno je jedino na krajnjem sjeverozapadu Bosne, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su (°C): Bjelašnica 13; Sokolac 16; Bugojno, Livno i Široki Brijeg 18; Sarajevo 19; Sanski Most i Zenica 20; Prijedor, Trebinje, Tuzla i Zvornik 21; Banja Luka i Mostar 22; Neum 23; Bihać i Bijeljina 24; Gradačac 25°C.

U našoj zemlji će danas preovladavati mala do umjerena naoblaka, ali ima dosta prašine sa područja Sahare koja zaklanja Sunce. U drugom dijelu dana uz razvoj oblačnosti lokalni pljuskovi i grmljavina, uz moguću pojavu grada, mogući su u centralnim, istočnim i sjevernim područjima, a u noći na ponedjeljak slabijih padavina može biti i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31°C.

Kada je riječ o narednim danima, u ponedjeljak će u BiH biti promjenjivo oblačno vrijeme sa prolaznom slabom kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.