Foča: Prevarom i pranjem novca pribavio više od 100.000 KM

Fočanska policija dostavila je Okružnom tužlaštvu u Trebinju izvještaj protiv lica čiji su inicijali S.M. iz Foče, zbog sumnje da je prevarom i pranjem novca protivpravno pribavilo više od 100.000 KM.

Lice S.M. je osumnjičeno da je od 5. novembra 2018. do 13. septembra prošle godine podizalo novac od više lica iz različitih zemalja Jugoistočne Evrope, na području Bosne i Hercegovine putem servisa za slanje novca u poštama i bankama, čime je pribavilo protivpravnu korist u iznosu od 102.019 KM i 6.746 eura, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Nezakonito prodavao dnevne dozvole za ribolov

U saopštenju se navodi da je Policijskoj stanici u Novom Goraždu prijavljeno lažno predstavljanje.

Oštećeno lice juče je prijavilo da je prethodne dvije godine dolazilo u ribolov na području opštine Novo Goražde, te da mu je lice čiji su inicijali F.K. iz te opštine koje se lažno predstavilo kao ribočuvar prodavalo dnevne dozvole za ribolov po 10 KM.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji se izjasnio da budu preduzete potrebne mjere na dokumentovanju krivičnih djela posebni slučajevi falsifikovanja isprave i lažno predstavljanje.