FTV odgovara BHRT-u: Prestanite sa obmanama, nemamo niti jednu marku duga prema vama, a ni sudskih procesa!

Pozivamo Upravni odbor BHRT-a da zajedno sa poslovodstvom i generalnim direktorom BHRT-a jednom konačno preuzmu odgovornost za stanje u koje su doveli vlastito preduzeće – navodi se u reagiranju RTV Federacije BiH

Radio-televizija Federacije BiH odbacuje navode Upravnog odbora BHRT-a koji tvrde da je teška situacija na BHRT-u posljedica dugova entitetskih televizija.

Podsjećamo da Radio-televizija Federacije BiH nema niti jednu marku duga prema BHRT-u po bilo kojem osnovu, kao ni međusobnih sudskih procesa, te stoga pozivamo Upravni odbor BHRT-a da prestane svako malo obmanjivati javnost i vlastite zaposlenike, umjesto da jasno objave koja tačno entitetska/državna/bilo koja preduzeća i koliko duguju BHRT-u.

Također, za ispunjavnje evropske agende nužno je sprovesti zakon i formirati Korporaciju javnih servisa. Puna provedba i poštivanje tog zakona rješit će probleme svih javnih servisa u BiH, kao i ogromne financijske probleme BHRT-a.

Pozivamo Upravni odbor BHRT-a da zajedno sa poslovodstvom i generalnim direktorom BHRT-a jednom konačno preuzmu odgovornost za stanje u koje su doveli vlastito preduzeće – navodi se u reagiranju RTV Federacije BiH.