FUP ne zna da li se njihovi službenici spominju u Sky aplikaciji. Mole medije za informacije

Federalna uprava policije (FUP) oglasila se zbog, kako kažu, sve ćešćih medijskih objava u kojima se navodi da se i određeni FUP-ovci spominju u aplikaciji Sky.

“S ciljem tačnog informisanja, Federalna uprava policije izdaje Saopštenje za javnost zbog sve češćih novinskih tekstova, radijskih i televizijskih priloga, te istih koji se objavljuju na web portalima, a koji se tiču špekulacija u vezi policijskih službenika Federalne uprave policije”, navode iz FUP-a.

Kažu da medijske objave nanose štetu FUP-u.

“U prethodnom periodu određeni broj medija je kroz tekstove i priloge koji se tiču SKY aplikacije i njenih korisnika navodio da su istu koristili i policijski službenici, među kojima i policijski službenici Federalne uprave policije. Imajući u vidu da se radi o ilegalnoj aplikaciji, te da se ista dovodila u vezu sa policijskim službenicima ove Uprave činila se nemjerljiva šteta Federalnoj upravi policije.

Zbog navedenog, obavještavamo javnost da Federalna uprava policije ne raspolaže niti jednom informacijom objavljenoj u medijima, koje mogu dovesti bilo kojeg policijskog službenika Federalne uprave policije sa korištenjem SKY aplikacije”, kažu oni.

Na kraju, FUP moli medije koji raspolažu informacijama da im se dostave.

“Pozivamo medije koji raspolažu relevantnim informacijama, a koje se odnose na policijske službenike Federalne uprave policije, da ukoliko iste posjeduju, dostave Federalnoj upravi policije s ciljem poduzimanja daljih aktivnosti”.