Halilhodžić: BiH će igrati u Alžiru!

Selektor alžirske fudbalske reprezentacije, Vaha Halilhodžić radi i na promociji BiH, tako namjerava da ugosti Zmajeve na turniru u novembru, kojim se obilježava 50 godina od nezavisnosti Alžira.

“Radim na tome da dogovorim učešće naše fudbalske reprezentacije na turniru u novembru, kojim se obilježava 50 godina od nezavisnosti Alžira, ujedno i alžirske fudbalske federacije. Osim Alžira igrat će još po jedna reprezentacija iz Afrike, Južne Amerike, i, moja je želja BiH. Ponudit ću Ivici Osimu i Safetu Sušiću u martu sastanak da definiramo sve detalje”, kaže Halilhodžić za “oslobođenje”.

Čuo je za skok našeg državnog tima na FIFA rang listi.

“Super je to stvar. Od početka sam podržavao Sušića, jer sam vidio da radi dobar posao. Biti među 19. najboljih reprezentacija je veliki uspjeh.”

Vaha je u svom stilu komentirao 178. mjesto najboljih strijelaca svijeta.

“Ne znam kako je taj Institut došao do mojih golova. Na prvi pogled vidim da nisu računali golove u kup utakmicama. Po mojoj računici postigao sam samo 101. prvenstveni gol u Francuskoj. Mislim oko 150. dok sam igrao u Veležu. To već premašuje 233 gola koja je registrirao Institut. Izgleda da su nekima bilježili i golove sa treninga.”

(VisokoIN