Hamas objavio snimak žestokih borbi u Gazi, pogođeno nekoliko oklopnih vozila

Grupa Hamas objavila je snimke borbi iz Pojasa Gaze na kojima se vidi kako pripadnici Hamasa ispaljuju protivoklopne projektile na izraelska oklopna vozila.

Na objavljenom snimku vidi se niz napada hamasovih pripadnika gdje iz neposredne blizine ispaljuju protivoklopne projektile na izraelska vozila. Osim toga u dijelu snimka se vidi i dizanje Hamasove zastave na izraelskom oklopnom bageru.

Hamasovi pripadnici su koristili projektive Yassin-105 koji su razvijeni unutar Pojasa Gaze. Zanimljivo je kako su lansirani na vozila iz neposredne blizine.

U međuvremenu Izraelska vojska je potvrdila pogibiju još četvorice vojnika u Pojasu Gaze, što broj poginulih u kopnenom dijelu operacije diže na 28. Među potvrđenim ubijenim i komandant čete.
Izraelska vojska je objavila kako je šef generalštaba IDF-a general-pukovnik Herzi Halevi održao sastanak na prostoru Pojasa Gaze, gdje je razgovarao sa komandantom 162. divizije.

Također, iz Pojasa Gaze su danas lansirane rakete dugog dometa prema južnom dijelu Izraela i gradu Eilatu, a izraelska vojska je kazala da ih je presreo sistem protivzračne odbrane Arrow, što je tek drugo njegovo angažovanje u ratu.