Haos na VN Australije: Verstappen slavio nakon neviđene drame na kraju utrke

Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) pobijedio na ludoj VN Australije nakon što je u utrku i krenuo s pole positiona, svog prvog ikad u Melbourneu. Aktualni svjetski prvak slavio je ispred britanskog vozača Lewisa Hamiltona (Mercedes) na drugom i Španca Fernanda Alonsa (Aston Martin) na trećem mjestu.

Kraj utrke obilježila je prava drama. Kevin Magnussen je u 55. od 58 krugova ostao bez zadnje desne gume, a to se dogodilo na dosta neuredan način pa je na stazi bilo puno krhotina i utrka je prekinuta. Svi su vraćeni u boks te je time poništena prednost koju su vozači ranije stekli. Slijedio je dramatičan rasplet.

Utrka je nastavljena, a onda je krenula totalna ludnica. Nakon ponovljenog starta došlo je do totalnog haosa. Sainz i Alonso su se dodirnuli pa je Alonso s trećeg mjesta, koje je dotad držao, pao na 11. mjesto. Oba vozača Alpinea, Gasly i Ocon, završila su utrku nakon međusobnog sudara.

Nakon toga je slijedila još jedna crvena zastava i novi prekid utrke te je naložen ponovni start, ali prema poretku koji je bio i prije prethodnog pa se Alonso vratio na treće mjesto. Tačnije, sve je vraćeno kako je i bilo, uz izuzetak vozača Alpinea koji su ranije izletjeli pa se nisu našli u novom poretku.

Verstappen, Hamilton, Alonso, Sainz, Stroll, Perez, Norris, Hulkenberg, Piastri i Tsunoda krenuli su kao prvih 10 nakon novog starta. Start je odrađen iza sigurnosnog automobila, a Sainz je najgore prošao jer je prije njega dobio kaznu od pet sekundi za raniji sudar s Alonsom.

Konačni poredak nije utvrđen odmah nakon kraja utrke jer se moraju obračunati kazne i svi ostali detalji, ali oko postolja nema dileme, na njemu su Verstappen, Hamilton i Alonso.