Hrvatska: Paravinja napokon optužen za ubistvo Antonije Bilić!

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Dragana Paravinje zbog počinjenja ubistva i pokušaja silovanja maloljetne Antonije Bilić – piše na stranicama Državnog odvjetništva.

Paravinju se tereti da je oko 10 sati 7. juna 2011. na cesti Split-Drniš upravljao tegljačem iz smjera Splita prema Zagrebu i dolaskom na križanje ceste Split-Drniš-Zagreb kod mosta na rijeci Čikoli ugledao maloljetnicu Antoniju Bilić koja je stopirala, nakon čega se kamionom okrenuo i stao te je povezao. Tereti ga se da se u jednom trenutku, vozeći prema Splitu, zaustavio u namjeri da sa maloljetnom Antonijom, protiv njene volje i upotrebom sile ostvari spolni odnos. Kako u tome nije uspio, tvrdi DORH, u cilju da onemogući otkrivanje djela, usmrtio ju je te se potom odvezao do područja jezera Brljan na rijeci Krki i bacio njeno tijelo preko ograde u rijeku.

Paravinji se stavlja na teret da je oko 10 sati 28. juna 2010. na području Omiša, a nakon što je prethodno na južnom dijelu Splita kod benzinske postaje Lukoil u tegljač kojim je upravljao primio autostopisticu (1986.); u jednom trenutku zaustavio kamion na zemljanom proširenju uz cestu u namjeri da s njom protiv njene volje ostvari spolni odnos. Budući da u svojoj namjeri zbog niza okolnosti nije uspio, usprkos prijetnjama i uporabljenoj sili, oštećenicu je oko 12.30 sati ostavio kod Šestanovca.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji pritvor. Inače, prema poznatim informacijama iz policije, tijelo Antonije Bilić još nije pronađeno i za njime se i dalje traga. Tako je policija Antoniju Bilić prošle sedmice tražila na području Karlovca i Ogulina.

Pretpostavlja da je optužnica podignuta na osnovi iskaza svjedoka, pronađenih dokaza i Paravinjinog priznanja ubojstva. Glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku nam nije mogao odgovoriti na pitanje na temelju kojih je točno dokaza podignuta optužnica protiv Paravinje.

Naime, ako nema tijela Antonije Bilić, DORH Paravinju može optužiti na osnovi priznanja koje je dao u BiH pred dvojicom advokata koji su ga tada zastupali. Osim toga, navodno je iza sebe ostavio ‘oproštajno’ pismo i druge pisane dokaze koji potvrđuju da je počinio kazneno djelo. Što još DORH drži ‘u rukavu’ otkrit će se tokom sudskog postupka.

(VisokoIN)