Igrači Željezničara napadnuti u Zenici, ima povrijeđenih

Futsaleri Željezničara poraženi su večeras u Zenici od Neimara sa 7:2 u derbiju Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a jedan futsal derbi pokvarili su događaji ispred dvorane koji nemaju veze sa futsalom.

Gosti su po završetku utakmice napadnuti od strane grupe osoba, koje su prepoznali kao navijače Čelika i koji nemaju veze sa MNK Neimari. Nekoliko prvotimaca Plavih zadobilo je povrede glave i oni su medicinski zbrinuti.

Kako su nam rekli iz Željezničara, razočarani su ponašanjem policije koja nije adekvatno i na pravi način odreagovala u ovoj situaciji, ali istovremeno, i jasno su nam naznačili da ovo nema nikakve veze sa MNK Neimari i da je sa te strane sve prošlo u najboljem sportskom redu. Čak, kažu nam, pojedinci su pritrčali u pomoć odmah.

Dodaju oni, te iste osobe koje su ih napale ispred dvorane bile su sve vrijeme u dvorani tokom utakmice i stvarale tenziju i zbog toga su posebno ljuti na policiju koja je sve to posmatrala, znala je o kome se radi i šta bi moglo da se desi poslije utakmice i ništa nije poduzela po tom pitanju.