Isak za BHRT otvoreno o vožnji helikopterom, sinovima i odnosu sa Nešićem

Jedan od, vjerovatno, najtraženijih ministara u političkom životu Federacije, a i cijele Bosne i Hercegovine, Ramo Isak bio je gost u Jutru za sve BHRT-a. Sa Zvonkom Komšićem otvoreno je govorio o njegovim vožnjama službenim helikopterom, njegovim sinovima i odnosom sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem, kao i o Miloradu Dodiku i njegovim savjetnicima.

Za vožnju helikopterom, koju mu svi spočitavaju, kazao je kako helikopter i pilot moraju i bez njega mjesečno obavljati određeni broj vožnji po pravilniku.

“On svakako mora da poleti jednom mjesečno, a trošak leta jednak kao vožnja automobilom. Ništa to dodatno ne košta građane, dozvole se moraju produžavati,” kazao je Isak za BHRT.

Još jedna tema koja je odjeknula u javnosti je imenovanje njegovog sina Rusmira Isaka za direktora KPZ Zenica, kao i Arnel Isak koji je parlamentarac u Federalanom parlamentu.

“Moji sinovi su bili već zaposleni, imali su veće plate nego sada, građani su ih izabrali, nisam ja nikog zaposlio. Kadrovska komisija dala je prijedlog, ministar je taj prijedlog prihvatio i to je to”, rekao je, između ostalog Isak.

Govoreći o sigurnosti poručio je da građani mogu biti mirni i sigurni.

“Trebamo biti zabrinuti sa svakim incidentom, ali neki su stvar populizma. Kvalitetno radimo, znamo šta se dešava, naši operativni podaci su uvijek tačni, odgovorili smo svim izazovima koji su se desili. Građani mogu biti sigurni. Ima dosta populističkih poruka političara. Pucnjave i racije su se dešavale uvijek, vjerovatno će se dešavati i u budućnosti.”

Također se u posljednje vrijeme pisalo o njegovim sastancima sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine, Nenadom Nešićem, u ugostiteljskim objektima. Isak je kazao kako su imali satanke i u zvaničnim institucijama, ali i na drugom mjestu, te da je važan konačan ishod i njihov odnos.

“Nenad Nešić i ja imamo odličnu saradnju. Razgovarali smo u kafani na Trebeviću, razgovaramo i u institucijama. Da ne bi naše saradnike zamarali van radnog vremena sastali smo se u hotelu.”