ISMIJALI GA ZBOG OBJAVE Direktor iz SAD-a izazvao lavinu kritika nakon fotografije na kojoj plače jer otpušta radnike

Izvršni direktor kompanije za online marketing iz SAD-a kritikovan je na društvenim mrežama nakon što je na LinkedInu objavio selfie snimak na kojem se vidi kako plače dok je najavljivao otkaze uposlenicima.

Braden Wallake, izvršni direktor kompanije za marketinške usluge HyperSocial sa sjedištem u Ohiu, SAD, na stranici za profesionalno umrežavanje zaposlenicima je najavio otpuštanja u dugoj objavi uz svoj uplakani selfie.

Nejasno je koliko je zaposlenika kompanija otpustila, prenosi New York Post.

“Ovo će biti najranjivija stvar koju ću ikada podijeliti”, napisao je.

“Dvoumio sam se da li ovo objaviti ili ne. Samo smo morali otpustiti nekoliko naših zaposlenika”, dodao je.

Wallake je tada napisao da su otkazi “njegova krivica ” zbog odluke koju je donio u februaru. Priznao je da je “predugo ostao pri toj odluci”.

“Sada, znam da će moj tim reći da smo ‘tu odluku donijeli zajedno’, ali ja sam nas vodio tamo”, napisao je, “I zbog tih propusta, danas sam morao učiniti najtežu stvar koju sam ikada morao učiniti. Uvijek smo bili kompanija koja ljude stavlja na prvo mjesto. I uvijek ćemo biti – rekao je.”
“Na dane poput današnjeg, volio bih da sam vlasnik kompanije koju pokreće samo novac i ne mari koga će usput povrijediti”, napisao je Wallake, “Ali ja nisam. Siguran sam da postoje stotine i hiljade drugih poput mene.”

Prema LinkedIn stranici HyperSociala, kompanija koja je osnovana 2019. ima do 50 zaposlenika.

Wallake je nastavio: “Znam da nije profesionalno reći svojim zaposlenicima da ih volim, ali od srca se nadam da znaju koliko.”
Objava je do sad izazvala više od 30.500 reakcija, s više od 5800 komentara i gotovo 500 dijeljenja, a većina reakcija bila je negativna.

“Zašto ne smanjite svoju platu ili je ne primate dok se kompanija ne vrati tamo gdje treba?” napisao je jedan komentator na LinkedInu.

“Ovdje se više radi o vašim osjećajima, a ne o osjećajima ljudi koje ste morali otpustiti. Žao vam je samog sebe”, zaključio je drugi komentator.