Izrael raketirao Siriju, situacija u toj regiji sve napetija

Izraelska vojska je danas saopštila da je kao odgovor na rakete ispaljene prema njihovoj zemlji ispalila svoje rakete te je pritom pogodila nekoliko ciljeva u Siriji.

Šest raketa ispaljeno je prema Golanskoj visoravni, koja je pod izraelskom okupacijom, počevši od sinoć, priopćile su Izraelske obrambene snage (IDF), što je dodatno pojačalo napetosti u regiji nakon započetih sukoba.

Napadi su uslijedili u dva navrata, priopćio je IDF. U drugom su dvije rakete “prešle na izraelski teritorij”, a jedna raketa je presretnuta. Prethodno su lansirane tri rakete od kojih je jedna pala na južnu Golansku visoravan. Nema izvješća o žrtvama.

“Pogodili smo lansere, vojni kompleks, topničke položaje”

Kao odgovor, IDF je priopćio da je pogodio lansere u Siriji iz kojih su ispaljene rakete, kao i sirijski vojni kompleks, radarske sustave i vojne topničke položaje.


Golanska visoravan je strateški važna stjenovita regija, duga oko 60 kilometara i široka 25 kilometara. To područje je Izrael priskrbio tijekom Šestodnevnog rata 1967. godine te ga je anektirao 1981. godine.