Je li KCUS natjerao Sarajliju da izbriše post u kojem opisuje horor koji je proživio na njihovoj klinici?

Nakon što smo jučer prvi prenijeli objavu Sarajlije Bobana Pejičića u kojem je prenio užasno iskustvo sa KCUS-a priča je dobila novi zaplet.

Naime, Pejičić je objavio da je njegovu kćerku ugrizao pas i da je nakon toga proživio horor na KCUS-u.

Nakon toga, sinoć Pejičić objavljuje da će post izbrisati nakon ‘dogovora i pregovora’.

“Moj post su već vidjeli i na drštvenim mrežama – portalima i neke TV kuće. Dogovori i pregovori su u toku. Post će biti izbrisan ali je sačuvan. I biće ponovljen po potrebi. Prvo da se riješi sve ovo pa onda idemo na udar iz nekoliko pravaca . Hvala raja, prijatelji na podršci”, naveo je Pejičić.

On nije naveo s kim se dogovarao i pregovarao, no očito je da su ga kontaktirali sa KCUS-a, sa kojeg je danas stiglo i saopćenje.

Od svega što je Pejičić naveo, KCUS je demantirao da je bili psovki.

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu obratili su se Depo Portalu zbog teksta pod naslovom “Sarajlija opisao iskustvo na KCUS-u: Čudili nam se i smijali, a doktor kaže ‘boli te ku*ac, napiši jednu rečenicu”.

Iz KCUS-a su dostavili izjašnjenje šefice Klinike urgentne medicine mr.sci.med.dr Altaire Jažić i šefice Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS-a, prof.dr Sanele Salihagić, u kojima su demantovali navode iz teksta.

“Odgovorno tvrdimo da neprimjerene komunikacije prilikom pregleda od strane plastičnog hirurga nije bilo”, navodi se u dokumentu koji su Depo Portalu poslali iz KCUS-a, te se, između ostalog, tvrdi da se “pokušava narušiti ugled KCUS-a i kompetentnost ljekara specijalista”.

Pejičić je danas objavio da je pregled ruke njegove kćerke ipak izvršen u privatnoj klinici da se radilo o fakturi kosti i da je pukla tetiva.