JEDAN VAŠ POZIV MOŽE SPASITI SEADOV ŽIVOT

Dragi građani Bosne i Hercegovine, preostalo je još malo manje od 48h, nakon čega će humanitarni broj za Seada Ferizovića biti ugašen. Danas Vas pozivamo Vas da još jednom pokažete svoje veliko srce i humanost na djelu, kada u pitanju je velika borba za život mladog momka Seada Ferizovića.

Podsjećamo, Seadu Ferizoviću, početkom marta 2009. godine dijagnosticiran je Hodgkin limfom (izuzetno agresivno, maligno oboljenje krvi). Sead je inače diplomirani defektolog logoped, ima dvadeset i osam godina, nezaposlen, i živi sa samohranom majkom koja je takođe nezaposlena, što u velikoj mjeri otežava njegovo liječenje zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Obzirom da prva transplantacija urađena u BiH, nije dovela do izlječenja, ljekari jedini izlaz iz trenutne situacije vide u alogenoj transplantaciji koštane srži (ćelije donira podudarni nesrodni donor) koja se može uraditi samo van granica BiH jer u našoj zemlji ne postoji banka koštane srži. Sama transplantacija koštane srži košta oko 250.000 eura.

Sead se trenutno nalazi u Wurzburgu, na pretragama, i tu će nastaviti svoje liječenje u narednom periodu do same transplantacije koštane srži za koju mu je potrebno još 140.000 KM.

Sead nije birao svoju bolest, ali mi biramo da mu pomognemo u njegovom izlječenju od čega nas dijeli samo 140.000 KM, ili lakše rečeno samo 46.666 poziva. Mogu li građani Bosne i Hercegovine za 48h pružiti priliku Seadu da nastavi živjeti??!!

VRIJEME ISTIČE!! NE DOZVOLITE DA SE SVE ZAUSTAVI SAMO NA RIJEČIMA!

POZOVITE HUMANITARNI BROJ 090 292 012 – BH Telecom i donirajte 3 KM.

Upravo Vaš poziv možete spasiti Seadu život!