Jezive scene u Sloveniji: Eksploziv s tribine povrijedio najmanje tri igrača, utakmica prekinuta

Neugodne vijesti stižu iz Slovenije. Utakmica 21. kola tamošnjeg prvenstva između Mure i Maribora odgođena je zbog nereda na tribinama u 57. minuti pri rezultatu 0:2.
Josip Iličić zabio je za vodstvo Maribora u 16. minuti, a u 40. je Hilal Soudani zabio za 2:0 gostiju. Međutim, u drugom poluvremenu nastala je bakljada na stadionu, a slovenski medij 24ur prenosi da su navijači bacali pirotehnička sredstva prema klupi Mure, te neslužbeno doznaju da su ozlijeđena tri domaća nogometaša. Drugi mediji, poput Sporta, pišu da je od eksploziva nastradalo pet igrača.

Rezervni nogometaši Mure zagrijavali su se ispred tribine s gostujućim navijačima i tada je neko bacio pirotehničko sredstvo u njihovu smjeru, piše slovenski Sportklub, navodeći da su Niko Kasalo i Tilen Pčernjavič pali na pod od eksplozije i imaju problema sa sluhom.

Glavni sudija David Šmajc u 57. minuti privremeno je prekinuo utakmicu zbog bacanja pirotehnike iz smjera sektora s gostujućih, odnosno Mariborovih navijača.

Prva službena poruka glasila je da će se utakmica nastaviti ako se isprazni sektor s navijačima Maribora. To se nije dogodilo, stoga je nekoliko minuta kasnije ogled i službeno prekinut.