“Još nismo završili s tobom, Putinova marioneto”: Anonymousi hakirali povjerljive dokumente srbijanske vlade

Hakerska skupina Anonymous je na svom Twitteru objavila da je hakirala desetke povjerljivih dokumenata iz vlade Srbije.
Još nismo završili s tobom, Putinova marioneto! – poručili su Anonymousi srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću. Uz objavu su stavili i link, ali ako ga pokušate otvoriti, prikazuje se informacija da su dokumenti izbrisani.

Ovo je samo nastavak niza poruka koje su Anonymousi uputili srbijanskom lideru. Krajem decembra su objavu posvetili događajima na Kosovu, a priložili su i videozapis u kojem upućuju uvrede i prijetnje Vučiću.

Srbijanski autokratski predsjednik Aleksandar Vučić, marioneta Vladimira Putina, pokušava destabilizirati regiju koristeći mehanizme nasilja i terora ratnog zločinca Slobodana Miloševića, ali zna se da će njegovi pokušaji biti samoubilački – poručili su Anonymousi krajem prošle godine.

Naša kolektivna reakcija bit će odlučna i trenutna. Anonymousi nisu mala grupa nemoćnih ljudi koje treba ignorirati. Mi smo organiziran i globalno aktivan kolektiv istomišljenika i ako ne zaustavite svoje opasne akcije na Kosovu, naša poruka će biti jasna – zaprijetili su.

Prošle sedmice su poslali novu poruku Vučiću te su obavijestili javnost da su vrlo angažirani i da su prikupili e-mail adrese stotina dužnosnika iz različitih ministarstava. Svoju poruku su završili pitanjem upućenim Vučiću: “Hej, Putinova lutko, gdje si? Još sa psima?!”