Ko je muškarac koji je uhapšen zbog lažnih dojava o bombama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo identifikovali su danas i Alema Kahrovića koji se dovodi u vezu s lažnim dojavama o postavljenim bombama u Državnom i Općinskom sudu u Sarajevu. Podsjećamo, zbog prijavljenih bombi izvršena je evakuacija svih uposlenika iz zgrade.

Kahrović se trenutno se nalazi na krim obradi u prostorijama policije, piše “Avaz”.

On je 2018. godine privođen u policijskoj akciji “Limit” kada su otkrivene dvije grupe osumnjičene za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja.

Grupe su predvodili Samedin Fišić, zvani Šišmiš i Malik Mušanović, koji su nabavljali drogu, uglavnom amfetamin, ekstazi, marihuanu, spid i kokain.

Kahrović se pominje i optužnici koja je podignuta protiv Samedina Fišića i ostalih, a kojima je danas u 9.30 sati u Kantonalnom sudu Sarajevo bio zakazan nastavak suđenja.

Podsjećamo, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jutros je (u 9.27 sati) zaprimio telefonsku dojavu da su, u zgradama Općinskog suda u Sarajevu i Suda Bosne i Hercegovine, postavljene eksplozivne naprave. Izvršena je evakuacija navedenih pravosudnih institucija, kao i KDZ pregledi u saradnji sa drugim agencijama, utvrđeno je da se radi o lažnim dojavama.

– Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela izazivanja opće opasnosti, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BIH pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, identifikovali su, pronašli i lišili slobode osobu osumnjičenu za izvršenje tog krivičnog djela. Radi se o A. K. (1994.) iz Sarajeva. Uprava policije MUP-a KS zahvaljuje Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH za brzu i efikasnu saradnju, koja je doprinijela rasvjetljavanju tog krivičnog djela – saopćeno je iz MUP-a KS.