KO JE UKRAO 400M2 JAVNE POVRŠINE U STAROM GRADU?

Da je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine sve moguće govori vam i sljedeća infomraciju koju su sa portalom Crna-Hronika podijelili neformalna grupa uposlenika Doma zdravlja Stari grad.

Kako kažu, Sarajlije koje živeu blizini Doma Zdravlja su jednostavno ukrali 400 m2 od ove zdravstvene institucije.

“Grupa stanara u zgradi do Doma zdravlja je nelegalno rampom zagradila cca 300 javnih i cca 100 kvadrata površine koja pripada Domu zdravlja.

Nama koji radimo u DZ nije dozvoljeno da koristimo taj naš oteti parking prostor jer rampa ima katanac. Više puta smo se obraćali inspekciji i policiji. Prošle godine je rampa skinuta po naređenju inspekcije ali stanari su je ponovo postavil i opet imamo isti problem. Već duže vrijeme molimo za intervenciju inspekcije i policije, međutim inspekcija ne odgovara, a iz PU stari grad kažu da se obratimo inspekciji jer oni ne mogu znati je li to javno ili privatno.

Zbog ovog problema uposlenici doma zdravlja moraju svako malo napuštati radno mjesto i pomjerati aute jer smo svi međusobno zagrađeni. U nekoliko slučajeva kada je rampa bila otvorena parkirali smo naše aute na ograđeni parking, ali nas je čekalo neugodno iznenađenje u vidu ostataka hrane, ispuhanih guma i slično. Moramo napuštati pacijente jer nemamo gdje parkirati.

Molimo Vas da novinarski obradite ovu temu kako bi se makar malo izvršio pritisak javnosti na institucije da nas konačno počnu štiti od nekoliko bahatih ljudi.” – izjavili su uposlenici DZ portalu Crna-Hronika.