Kolegij Gradskog vijeća protiv uvrštavanja Informacije o Hadžijinoj Vodi i Dubravama na dnevni red!

Klub vijećnika SDP je u ponedjeljak podnio zahtjev za dopunu dnevnog rada predstojeće sjednice Gradskog vijeća i to tačkom koja glasi: Informacija o stanju i provedenim aktivnostima na realizaciji projekata na području Hadžijine vode i naselja Dubrave.

Kolegij smatra da zahtjev nije dostavljen u poslovničkom roku. Podsjećamo Kolegij da je kiša koja je nametnula ova pitanja pala u subotu, te da je Klub vijećnika SDP promptno reagovao u ponedjeljak, budući da protokol Gradske uprave ne radi vikendom! Ovakvom tehnikalijom Kolegij i gradonačelnik odbijaju preuzeti odgovornost.

Drugi razlog koji Kolegij navodi je činjenica da nismo uz zahtjev dostavili materijale. Podsjećamo Kolegij da Poslovnik ni ne traži da da se dostave materijali uz zahtjev za izmjenu dnevnog reda. Osim toga, fotografije i faktičko stanje su dovoljan materijal da gradonačelnik i njegovi pomoćnici stanu pred Gradsko vijeće i javnost i ponude odgovore. Ukoliko gradonačelnik i njegovi pomoćnici nemaju odgovore kao što se sada čini da nemaju, onda ih pozivamo da svoje funkcije prepuste onima koji su spremni preuzeti odgovornost.

Tražit ćemo da se Gradsko vijeće izjasni o ovom zahtjevu.