Konaković dobio odgovor iz UAE: Raskrinkali smo još jednu laž. Nisam bio tamo u martu 2021. i nisam se sreo članovima narkokartela

Kao što je i najavio, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković dobio je odgovor iz UAE iz kojeg je jasno da u martu 2021. godine nije bio u ovoj državi.

Naime, Konakovića su pojedini mediji prozvali da se sastao sa Edinom Gačaninom, šefom narkokartela Tito i Dino u Ujedinjenim Arapaskim Emiratima i da je bio na nekom vjenčanju.

“Stigao je zvaničan odgovor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da u martu 2021. godine nisam putovao u tu zemlju. Odgovorile su institucije UAE i ovaj dopis šaljemo EUROPOLU na dalje postupanje.

Raskrinkali smo još jednu laž palog koruptivnog režima i tako ćemo svaku narednu. One koji sebe zovu novinarima, a kaljaju tu časnu profesiju opet smo razotkrili. Višestruko presudjeni klevetnici opet su nam pokušali lažima rušiti kredibilitet i opet su raskrinkani”, naveo je Konaković.

On je istakao da će na čistac izvesti ovu priču i dokazati da nikad nije sreo pripadnike narkokartela.

“Nikad sa njima nisam komunicirao niti imao bilo kakav kontakt. Dokazat ćemo da pravosudno-medijska mafija idalje pokušava diskreditovati našu borbu za pravdu, opet neuspješno. I imamo snage i motiva za ovu borbu kao nikad prije. Samo je jedna istina”, zaključio je Konaković.