Konaković: Sramota me što dišem isti zrak sa perićima, osmicama, dalidama, sabinama… Nikad nećemo stati

Elmedin Konaković, lider NiP-a komentirao je oslobađajuću presudu u slučaju ‘Dženan Memić’ i ponovio: Nikad nećemo stati. Kaže da borba protiv “korumpirane pravosudno-političke mafije” nikad neće prestati i da se nikada neće umoriti.

“Branko Perić, specijalac režima, oslobodio je danas optužene u predmetu ubistva Dženana Memića.
Oslabađao je ranije Osmana Mehmedagića, skoro svi predmeti koji brinu režim u njegovim su rukama, sudija je naravno i u predmetu “Respirator”. “Slučajnom” metodom te predmete dobije uglavnom Perić.

Tokom suđenja je vrijeđao tužioce, pomagao svjedocima optuženih, savjetovao ih javno, pred svima.
Režim panično zbog straha od gubitka vlasti koji je izvjestan, “suši” predmete, ubrzano donosi odluke. Tako su donijeli i odluku u predmetu Nadin Smajlović da neće provoditi istragu”, kaže Konaković.

On je naveo kako istrage o falsifikovanim diplomama stoje u ladicama, zastarjeli su još neki predmeti korupcije o kojim sve zna cijela država.

“Nikad nećemo stati. Do zadnjeg daha ćemo se boriti za pravdu u ovoj zemlji. Ljudi poput Perića dodatna su motivacija da nikad ne stanemo i da srušimo do temelja ovu lopovsku vlast. Uz porodicu Memić ostajemo do kraja po svaku cijenu. Zbog njih me sramota što dišem isti zrak sa perićima, osmicama, dalidama, sabinama. Nikad nećemo prestati”, komentirao je Elmedin Konaković.