KONJIC: Na biračkom spisku čak 40 mrtvih!

Sa mnogih biračkih mjesta konstantno dolaze informacije o evidentnim nepravilnostima u glasačkom procesu. Nakon informacija da na biračkim mjestima u glasačke kutije ovlaštene osobe ubacuju desetine glasačkih listića odjednom, imamo nevjerovatnu informaciju koja dolazi iz mjesta Seonice kod Konjica.

Najnovije informacije sa terena govore da se u mjestu Seonice (Klis) kod Konjica desio nečuven slučaj. Na biračkom spisku ovog biračkog mjesta se nalazi 40 mrtvih glasača. Najispravnije bi bilo da se zbog ove skandalozne nepravilnosti biračko mjesto automatski zatvori i poduzmu dalji koraci u ovom slučaju. Ako biračkom odboru ne smeta „autobus“ mrtvih na biračkom mjestu onda možemo slobodno konstatovati da je demokratija i vjerodostojan izborni proces u ovoj zemlji umro.

Ostavljamo Centralnoj izbornoj komisiji BiH i drugim nadležnim institucijama da ispitaju kako im je promakao broj od 40 mrtvih glasača i da, za ovaj, i stotine drugih nepravilnosti neko adekvatno odgovara.

Očito je da određene političke opcije u ovoj zemlji imaju neku svoju „računicu“ u stranačkim centralama pa im ne smetaju ni glasovi mrtvih glasača u nakani da se domognu komada vlasti.

(VisokoIN)