Konobar iz BiH osumnjičen za silovanje Amerikanke

Državljanin Bosne i Hercegovine nalazi se pod istragom zbog sumnji da je u Dubrovniku silovao 20-godišnju državljanku SAD-a.

On je navodno u ranim jutarnjim satima 12. juna nedaleko od žičare na verandi picerije silovao mladu Amerikanku.

„Krivično djelo silovanja počinjeno je na način da je konobar u ranim jutarnjim satima 12. juna nedaleko od žičare, na terasi picerije „Tabasco“, izvršio nasilni spolni odnos nad mladom Amerikankom što je ona potom prijavila službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Nakon toga je sudija istrage pokrenuo hitnu istražnu radnju te odmah ispitao djevojku koja je trebalo dalje da putuje“, rekao je portparol Županijskog suda u Dubrovniku, sudija Pero Miloglav.

Županijsko državno tužilaštvo u Dubrovniku rješenjem o pokretanju istrage od 14. juna 2023. bludnog konobara tereti i za počinjeno kazneno djelo krađe na štetu američke studentkinje kojoj je, nakon gnusnog čina, uzeo novčanik s novcem i dvije bankovne kartice, piše Dubrovački vjesnik.

Djevojka je zlostavljanje prijavila policiji. Istražni zatvor u trajanju do 30 dana konobaru iz Trebinja određen je zbog opasnosti od bjekstva.