Lajla Ćosović promijenila SDA-ov dres: Vijećnica s najvećim brojem glasova u Općini Centar prešla u NiP

Lajla Ćosović, vijećnica Općine Centar i Gradskog vijeća Grada Sarajeva pridružila se Narodu i pravdi (NiP) nakon što je napustila SDA. Ona je na proteklim lokalnim izborima imala najveću podršku građana od svih kandidata u Općini Centar osvojivši gotovo 1.400 glasova, a izabrana je i u Gradsko vijeće Sarajeva.
Prošle godine je napustila Klub SDA i djelovala je kao samostalna vijećnica, a jučer je u prostorijama Kantonalne organizacije NiP-a Sarajevo Lajla Ćosović pristupila ovoj stranci.

– Vjerujem da ću kroz vijećnički i politički rad u NiP-u u još većoj mjeri uspjeti opravdati povjerenje koje su mi ukazali građani na proteklim izborima. Pred nama su brojni projekti, a volje i odlučnosti da zajednički gradimo ovaj grad i ovu zemlju nam ne manjka – rekla je Ćosović.

Ovim povodom predsjednik OO NiP Centar Jasmin Ademović kazao je da je kao općinski vijećnik svjedočio da je Lajla zavrijedila veliko poštovanje svih vijećnika unutar Općinskog vijeća Centar i Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

– Svojim predanim radom i konstruktivnim prijedlozima daje veliki doprinos pozitivnim promjenama u svojoj sredini. Lajla svakako predstavlja veliko pojačanje i za naš klub vijećnika i za općinsku organizaciju Naroda i pravde i iskreno se radujem zajedničkoj saradnji – rekao je Ademović.