Lažni radnik banke varao građane: Novu prijavu protiv 25-godišnjaka sa Ilidže podnijela zvornička policija

Poznatog prevaranta Denisa Misića Tužilaštvo TK-a tereti za 19 prevara

Zvornička policija je bijeljinskom Tužilaštvu podnijela izvještaj protiv poznatog prevaranta, 25-godišnjeg Denisa Misića sa Ilidže, koji je, lažno se predstavljajući da je radnik Raiffeisen banke, prevario dvije osobe sa područja Srebrenice i Zvornika s čijih je računa skinuo 2.400 KM.
Poklon-bon

U Policijskoj upravi Zvornik su, ne navodeći ime osumnjičenog, kazali da se ovaj mladić tereti za dvije kompjuterske prevare, odnosno da je muškarca iz Srebrenice kontaktirao kazavši mu da je kao korisnik banke “dobio poklon-bon vrijedan 100 KM”.

– Kako bi se izvršila uplata na račun S. K, D. M. je tražio dostavljanje podataka platne kartice te ju je zloupotrijebio i elektronskim putem oštetio S. K. za 2.200 KM, naveli su iz policije. Na isti način je prevario i Zvorničanina M. K.

– Obojici je putem messingera na Facebooku rekao da su dobili poklon-bon od Raiffeisen banke i da mu trebaju dostaviti podatke, odnosno broj bankarske kartice i lične karte. Oni su mu povjerovali i poslali tražene podatke, što je on zloupotrijebio, te je sa računa S. K. prebacio 2.200 KM, a sa računa M. K. 200 KM na račun koji je on imao u jednoj sportskoj kladionici, rekao nam je izvor blizak policiji.

Navodeći da se osumnjičeni tereti za dva krivična djela kompjuterska prevara, u PU Zvornik su apelovali na sve građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, te da ne ustupaju lične podatke, fotografije ličnih karata ili bankovnih kartica putem interneta i društvenih mreža, jer mogu biti zloupotrijebljeni. Inače, Misić je odranije poznat organima gonjenja. On je nedavno prevario ženu iz Doboja sa čijeg računa je uzeo 1.900 KM i prebacio na svoje račune u dvije sportske kladionice. Oštećenu je, naime, pozvao putem telefona i lažno joj se predstavio da je radnik jedne banke. Rekao joj je da je na poklon dobila bon od 100 KM, a zatim je od nje zatražio da mu izdiktira svoj broj računa i kartice kako bi joj navodno uplatio novac.

U PU Zvornik su apelovali na sve građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, te da ne ustupaju lične podatke