Lukić ismijavao državne tužioce pa poručio da bi RS “mogla biti evropski model borbe protiv kolonijalne uprave”

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić rekao je da tužioci u postupcima pred državnim pravosudnim organima protiv njega i predsjednika RS Milorada Dodika “pokazuju vidnu nesposobnost i nespremnost, te da nemaju ni argumenata ni znanja”.

Lukić je rekao da je u slučaju optužbi za nepoštovanje odluka Christiana Schmidta “po svemu sudeći riječ o političkom procesu u kome se ne prepoznaje tužilačka i sudijska nepristrasnost”.

On je kazao da je “pravni nonsens da se njemu i Dodiku sudi zbog toga što su samo radili svoj posao, odnosno postupali u skladu sa zakonskim ovlašćenjima”.

Lukić je naveo da u ovom procesu “ne postoje pravne činjenice na kojima je zasnovana optužnica, te da je krajnji cilj određenih domaćih i stranih faktora da se politički našteti i Dodiku, koji zastupa interese RS”.

– Na svakom koraku može se vidjeti samo da je to javašluk i da se radi o sudu koji je napravljen da bi sudilo po političkim nalozima nekih centara moći, a da je sve drugo nebitno, rekao je Lukić za ATV.