MAMIĆEVA CURA JELENA USRED LJUBAVNE AFERE IZGUBILA PARE NA LUKSUZNOJ NEKRETNINI

Dobro upućeni izvori tvrdili su, kad se pročulo za romansu, da je Zdravko Jelenu počastio Range Roverom, a ubrzo je ona upala u kombinaciju s kupnjom stana u Zagrebu

Samozatajna djevojka iz Ljubuškog odrasla je bez oca. Navodno je ostavio nju i obitelj u ne odveć gospodskim manirima. Otac, navodno, živi u Njemačkoj. Povremeno navraća u Ljubuški pa prepričava po kafanama svoje zgode, nezgode i avanture koje ‘herojski’ proživljava na ‘arbajtu’. Djevojka o kojoj je riječ zove se Jelena Planinić i nova je odabranica bjegunca hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića.

U Ljubuškom je do pandemije živjela mirno i obiteljski. Izgradila je stabilan život, u dvadesetima se udala za vršnjaka, vodili su hotel u Međugorju i živjeli lijepo. No onda se dogodio fatalni susret.

Pojavio se nekadašnji gazda Dinama, kojeg su u Hrvatskoj osudili za izvlačenje milijuna eura iz nogometnog kluba u koji se kleo. Između Jelene i Zdravka je zaiskrilo. Priča se da su se upoznali poslovno, da je Jelena radila za Zdravka pa su se zaljubili. A priča se i da je Jelena ispijala kave sa Zdravkovom suprugom Marinom…

U svakom slučaju, ‘selo’ često priča svašta, ono što je sigurno i pouzdano je kako se Jelena zbog ljubavi s Mamićem razvela i da sada žive u pravoj idili. Barem onoj ljubavnoj.

Nerijetko izlaze po feštama, ručkovima i večerama. On se zbog nje trudi ostati mladolik i fit. Ipak je među Jelenom i Zdravkom tridesetak godina razlike. A Zdravko dobro zna kako muškarac na kartu svoga šarma, koliko god upečatljiv bio, ne može igrati baš u svakoj situaciji ni pretjerano dugoročno piše 24sata.

No vratimo se na početak ove ljubavne priče. Dobro upućeni izvori tvrdili su, kad se pročulo za romansu, da je Zdravko Jelenu počastio luksuznim Range Roverom. Jelena je ubrzo upala u dobru kombinaciju s kupnjom stana u Zagrebu. Došli smo u posjed kupoprodajnih ugovora koji pokazuju kako je atraktivna Hercegovka krajem svibnja prošle godine, dakle 2022., od tvrtke Alfastan kupila na istoku metropole komfornu nekretninu na petom katu koja se prostire na 110,77 metara kvadratnih.

Osim stana, Jelena je u modernoj rezidencijalnoj zgradi uzela i dva parkirna mjesta te se u kolovozu prošle godine uknjižila kao vlasnica. Ugovori pokazuju kako investicija nije financirana kreditom. Nešto manje od tri milijuna kuna plaćeno je neposredno građevinarima. Bez garaže, sam kvadrat stana ju je stajao oko 3500 eura.

No kada se prije nekoliko mjeseci, u siječnju, doznalo za Zdravkovu i Jeleninu romansu; barem na onaj način da se većina medija u BIH, Hrvatskoj, ali i poneki u Srbiji raspisali o fatalnoj ljubavi, počelo se spekulirati i o misterioznoj nekretnini koju je, pisali su neki mediji, par zajedno kupio i počeo uređivati.

I tada Jelena ekspresno mijenja odluku i brže-bolje se rješava stana u Zagrebu. Poništila je upis vlasništva nad nekretninom te našla kupca iz Mostara koji joj je u svega nekoliko dana isplatio 400.000 eura, odnosno 3,013 milijuna kuna. Ugovor su sklopili na Valentinovo.

Znači, kada se sve skupa zbroji i oduzme, Jelena je u devet mjeseci, koliko je bila vlasnica stana, trebala biti u dobitku za 64.000 kuna, no s obaveznim plaćanjem tri posto poreza na promet nekretninama, što iznosi 88.000 kuna na cifru od 2.937 milijuna kuna, Jelenu je ipak kupoprodaja stana bacila u gubitak od 24.000 kuna.