Mesna industrija Ovako podijelila meso i mesne prerađevine socijalno ugroženim građanima

Mesna industrija Ovako završila je osamnaestu po redu ramazansku donaciju za socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnjom donacijom obuhvaćeno je 50 udruženja preko kojih će pomoć biti distribuirana do krajnjih korisnika. Neka od udruženja koja su primila donaciju su udruženje Pomozi.ba, Merhamet, Udruženje demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida N.G., Dobrotvor, Ruhnama, Dobro.ba, SOS dječije selo, Narodna kuhinja te mnoga druga udruženja na teritoriju Bosne i Hercegovine.

“Hvala Bogu, evo već osamnaestu godinu zaredom uspijevamo izdvojiti sredstva za pomoć socijalno ugroženim sugrađanima u cijeloj Bosni i Hercegovini i pomagat ćemo i dalje, dok budemo mogli, svima onima koji nisu u mogućnosti da sebi osiguraju pristojan obrok”, saopćili su iz Mesne industrije Ovako.

“Naša moralna dužnost, kao uspješne kompanije, je da pružimo podršku našim sugrađanima. Vrijeme je da svi shvatimo da se moramo okrenuti jedni prema drugima, jer samo zajedničkim snagama, iskrenom podrškom, zaštitom državnih interesa, te kupovinom domaćih proizvoda, možemo se nadati boljem sutra. Ukupna vrijednost donacije prelazi 150 000, 00 KM, a isporuke ka udruženjima su krenule krajem prve sedmice ovoga mjeseca”, dodaju.

Također iz Mesne industrije Ovako su iskoristili ovu priliku da se zahvale svim vjernim kupcima, bez kojih Mesna industrija Ovako ne bi bila to što jeste, a samim tim ne bi bilo ni ove donacije. Također hvala svim našim uposlenicima koji su odvojili svoje vrijeme i zajedničkim snagama pripremili i isporučili donaciju do krajnjih adresa.