Mijatović o napadu: To je posljedica patriotske politike političara Srbije i BiH

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović reagovao je na svome Facebook profilu povodom incidenta koji se dogodio sinoć na Ilidži u Sarajevu na međunarodnom dječijem turniru. Između ostalog, istaknuo je da je ovo sve posljedica “patriotske” politike političara iz BiH i Srbije.

“Bez dileme osuđujem sve ono što se dogodilo večeras u Sarajevu gde su maskirani huligani napali roditelje dece iz Srbije koja učestvuju na sportskom događaju. Siguran sam da će nadležne bezbednosne institucije BiH učiniti sve da se počinioci pronađu i kazne”, rekao je Mijatović.

Izrazio je žaljenje jer se ovo sve događa na dječijem sportskom turniru.

“Pozivam “velike” političke patriote iz Bosne i Hercegovine i Srbije ako imaju obraza da se ne oglašavaju, jer ovo je posledica vaše “patriotske” politike više od dve decenije. Ovo sve je posledica vaših nacionalnih interesa, vaših ratnih pokliča i zastava, posledica vaših ličnih interesa koje krijete iza nacionalizma i fašizma. Nisu kriva deca, nego vaše bolesne politike i roditelji koji glasaju za vas. Ćutite večeras ako malo obraza imate, a neka institucije rade svoj posao i rasvetle ovaj događaj”, napisao je Mijatović.