Mijatović odgovorio Efendiću: Dođi da vidiš da i mi “mrski Vlasi” volimo BiH

Semir Efendić gostujući sinoć na Face TV govorio je o Vojinu Mijatoviću, potpredsjedniku SDP-a. Efendić je iznio niz optužbi na račun Vojina Mijatovića te je kazao kako i je sporna njegova historija.

“Vojin Mijatović je imao negativnu ulogu u RS. Upropašten je “Pokret za državu”. Utjecao je da Dodik dobije četiri delegata. Nemam dobro mišljenje o onome što radi Mijatović, a posebno nemam dobro mišljenje o tome da se on preseli u Federaciju. Sporna je njegova historija”, kazao je Efendić.

Na ovo je Mijatović kazao:

“Primio sam desetine poziva ljudi širom BiH kažu Semir Efendić te strašno pljuje i poručuje ti da ostaneš u Republici Srpskoj i ne dolaziš u Federaciju BiH, kaže da nisam ni rođen u BiH.

Da nije ovoga kako nisam rođen u BiH i da ne dolazim u FBiH ne bih reagovao ali na ovo moram.

Par rečenica Semiru Efendiću:

Semire ovo pored mene je moj otac Dobrovoje i on i ja i naših nekoliko generacija pre nas smo rođeni u Bosni i Hercegovini doduše on u Laktašima 1956. godine, a ja 1979. godine u Banja Luci, moja kćerka Una je rođena u Banja Luci isto 2005. godine.

Ne treba mi ni tvoja ni Dodikova saglasnost
Semire ja sam u mojoj zemlji u oba entiteta svaki dan i ne treba mi ni tvoja ni Dodikova saglasnost za to. Da budem precizan kad se ja budem pitao neće biti entiteta niti će biti ovakvih politika koje sada vodite, biće samo jedna bosanskohercegovačka politika, a ne srpska , bošnjačka i hrvatska politika.

Semire sad bih mogao svašta o tebi izgovoriti bilo bi to brutalno i ogavno. Ali neću jer to i očekuješ. Ja ću ovaj put malo drugačije pozivam te dođi malo u Banja Luku i Laktaše budi gost moje porodice da vidiš da i mi mrski “Vlasi” volimo Bosnu i Hercegovinu.

A gde ću biti ja, to odlučujem samo je, ne ti Semire, do tada bujrum Semire dobrodošao si! p.s. Semire nemoj da ti smeta moja ekavica i Bošnjaci iz Sandžaka pričaju ekavicu!”, kazao je Mijatović.