MIJATOVIĆ OŠTRO O DODIKU: IZA NJEGA ANA BRNABIĆ, A ON “BOT” GOVORI DA NEĆE U PEDE*SKU EVROPU!

Vojin Mijatović, dopremijer Federacije BiH i potpredsjednik SDP-a, dao je svoje mišljenje o nedavnom skupu “Srpska te zove” održanom u Banjoj Luci.

Na samom početku je naglasio da je njegov stav o Srebrenici dobro poznat i da nije potrebno ponavljati ga, baš kao što je i stav njegovih političkih istomišljenika javno poznat, pa nije potrebno ni to ponavljati.

“Večeras u Banjoj Luci ništa novo, već sto puta ponovljena bruka vladajuće oligarfije u ime naroda, red vrijeđanja, red primitivizma, red mitologije, pravo takmičenje ko će biti brutalniji kako bi ga ‘šef’ pohvalio i eventualno nagradio nekim novim tenderom. Tragikomično je bilo gledati i slušati jednog od ‘botova’ koji u zanosu govori kako neće u pede*sku Evropu u kojoj ima roditelj broj, jedan i broj dva, dok iza njega stoji Ana Brnabić predsjednica Skupštine Srbije. Tragikomedija u jednom činu”, rekao je Mijatović.

Dodao je da je njihov, kako je kazao, šef u padu, iako Vučić nije tu.

“On zna da ga gleda na televiziji, priča viceve, smije se sam sebi, moli i cvili Beogradu i kaže po stoti put, jednom kad bude prilike, ako ovo ili ono, on će nešto. Dakle, opet orlov let, a švrakin pad po stoti put”, ističe Mijatović.

Navodi da je oligarhija iscrpila sve svoje resurse, prijetila, ucjenjivala i jedva uspjela okupiti 30.000 ljudi, od kojih je tačno 70 autobusa došlo iz Srbije.

“Oduzmi – saberi iz Banje Luke nije bilo ni 5.000 ljudi. Dakle, do jučer su prijetili secesijom ako se usvoji rezolucija u UN-u, večeras već kažu mi ćemo to ignorisati. Uz ovo samo ide ona pjesma ‘Neke ptice nikad ne polete'”, rekao je.

Kazao je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić načelno ispoštovao miting te poslao 5. ešalon.

“A večeras se pravi mrtav i distancira daleko od brata Mile sa ove strane Drine. Pa i da zaključimo, prođe još jedan performans oligarhije, a šta dalje junaci”, zaključuje Mijatović.