Milošević nakon blamaže Zmajeva: Nemamo intenzitet za ovaj nivo takmičenja

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je doživjela jedan od najtežih poraza u historiji.

Tim Save Miloševića doživio je poraz od Luksemburga rezultatom 4:1.

Selektor je nakon susreta prokomentarisao ovaj susret.

“Jednostavno nemamo nivo i to je to za ovaj nivo takmičenja. To je najveći problem. Na ovom nivou sa ovako ozbiljnim ekipama bez toga je teško pričati o bilo čemu drugom. Ovo nije dovoljno. Iz toga postoji niz problema koji zahtjevaju duži odgovor, ali nemamo nivo trke. Nakon toga loša koncentracija, loša reakcija, dosta stvari…”, rekao je Milošević, a potom dodao:

“Jedna realnost u ovom momentu. Nisam neko ko će da traži opravdanje, ali jednostavno ne vidim da je moglo bolje kada nemate tu stvar koja je potrebna u modernom fudbalu. Bez nivoa trke i intenziteta, to je nemoguće”

Da li je neko od novih fudbalera ostavio pozitivan dojam?

“Mogu da pohvalim odnos Tabakovića i Hajradinovića. Ne mogu reći da se tim nije borio, čak i ti novi. Vidjela se želja i to je jedina pozitivna stvar, ako ima pozitivnih to je pozitivno. Hajradinović sa hitrinom i trkom se nametnuo za utakmice koje dolaze”

Osvrnuo se i na meč protiv Slovačke.

“Probat ćemo pobijediti. Sigurno je da ćemo promijeniti dosta igrača. Znamo iz iskustva da je igranje u tri dana komplikovano i bit će novih u startnih 11. Treba nam potrebna svježina za tešku utakmicu i to je osnovno. To ćemo probati sa momcima koji su odmorniji i koji nisu igrali večeras”, zaključio je Milošević.