Milošević nakon Zenice: Reprezentaciji BiH treba svježa krv

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević, kazao je nakon teškog poraza od Portugala u Zenici od 5:0 kako reprezentaciji BiH “treba svježa krv”.

“Slažem se da je poraz težak, odgovornost i krivica je na meni, energetski i fizički nismo bili u situaciji da u tri dana odigramo na ozbiljnom nivou”, rekao je Milošević i dodao: “Portugal je jedan drugi nivo na kojem mi trenutno ne možemo da budemo. Drugi razlog je moja odluka jer sam tražio da malo više stojimo preuzimajući rizik jer je postojala mala šansa za dalje u slučaju dobrog rezultata”.

Ovakve utakmice mogu mnogo više da pomognu, smatra Milošević, a mnogo bolje se vidi šta je neophodno da se promijeni. Utakmice u novembru kako je rekao, “gledamo kao pripremu za baraž”.

Milošević je kazao kako ulaz u igru i prvih 45 minuta nije bio odnos koji može da zadovolji bilo kakve standarde, ali ne smije da se desi da se pada toliko psihološki, “ta malodušnost koja se dogodila, ali ništa nije razlog da odustanemo, da prestanemo da se borimo”.

On je preuzeo odgovornost za poraz od Portugala, kazavši da “moramo biti realni da ovoj ekipi treba svježa krv”, najavivši određene promjene u igračkom kadru već za novembarske utakmice.