Mirko Filipović osvojio je K-1 World Grand Prix!

 Dvadeset godina nakon što je Branko Cikatić osvojio prvi K-1 WGP, Mirko Filipović vratio je pojas u Hrvatsku. U svom dvorištu, pred prepunom i bučnom zagrebačkom Arenom, Cro Cop je nanizao Jarella Millera, Pavela Žuraljeva i Ismaela Londta.

Prvi se sa snagom Mirkovih udaraca upoznao Jarrell Miller. Amerikanac je u Zagreb stigao bez poraza. Na službeno vaganje je došao s pelenom i provocirajući Mirka. U ringu je, pak, bio “tih”, a hrabrost kao da je ostavio u peleni. Tri runde je proveo bježeći od fajta i Mirko je rutinski izborio polufinale u kojem ga je čekao Pavel Žuravljev. Miller nije “pričao” u ringu, ali jest nakon borbe. Žalio se da ga je Mirko nekoliko puta udario glavom.

Samedov nije pobijedio Badra Harija, ali ga je izbacio s turnira

Mirko je protiv Žuravljeva bio još bolji. Vodio je borbu sve tri runde i nije dopustio 29-godišnjem Ukrajincu da ga uzdrma. U svakoj rundi je s po jednim snažnim middle-kickom pogodio Žuravljeva i izborio finale. Nakon borbe stigla je šokantna vijest – Badr Hari, najveći favorit koji je u četvrtfinalu u sjajnoj borbi pobijedio Zabita Samedova, odustao je od nastupa u polufinalu zbog ozljede noge. Iako se sumnjalo na lom, kasnije pretrage pokazale su da je Badr Hari samo natukao nogu.

U polufinalu je legendarnog Marokanca zamijenio Bosanac – Dževad Poturak, pobjednik rezervne borbe kojeg su organizatori desetak minuta tražili po dvorani prije nego što su ga pronašli u restoranu. Nepripremljeni Poturak se sjajno držao rundu i pol protiv Ismaela Londta, ali je nakon jednog primljenog high-kicka morao predati borbu.

Cro Cop je legendarni high-kick čuvao za finale

Mirko je u finale ušao pametno, daleko je od sebe držao visokog Londta. Kraj prve runde je obilježila sjajna serija Cro Copa, a početak druge legendarni high-kick kojeg je Mirko čuvao cijeli turnir. Njegova ljevica poslala je Londta na pod. Tim potezom Mirko je već stavio jednu ruku na pojas, te je do kraja borbe rutinski izbjegavao veći kontakt sa suparnikom.

Pojas je primio u suzama. Pred svojim navijačima ispunio je san. I to u 39. godini. Uzeo je i 4.6 miliona kuna, ali to mu je u ovom trenutku manje važno. Dokazao je svima da još uvijek može puno toga pružiti, a hoće li… odlučit će nakon što osvajanje pojasa proslavi s porodicom.

(VisokoIN)