Misle li muškarci stalno na seks ili je to mit

Žene bi voljele doznati mnoge muške tajne, posebno one seksualne prirode, ali se boje pitati. Za njih su to učinili drugi.

Za mnoge žene, muškarci su zagonetna stvorenja. Zašto ujutro imaju erekciju? Koje su im omiljene poze u seksu?
Misle li zaista stalno na seks? To su samo neka od pitanja koja bi žene voljele postaviti muškarcima, ali se ne usude jer im je neugodno. Kako ta pitanja ipak ne bi ostala neodgovorena, pobrinuo se Greg Howard, američki bloger kojemu su muško-ženski odnosni nepresušan izvor inspiracije. Donosimo vam odgovore na najčešća pitanja o muškarcima koja se motaju po ženskim glavama.

Koja je njegova omiljena poza?
Ako je vjerovati Gregu, odgovor je samo jedan – doggy. To otkrića potvrdilo je i nekoliko istraživanja, a sve češće i same žene priznaju da uživaju u toj pozi. Muškarcima se sviđa jer im omogućava da dublje penetriraju u ženu tokom odnosa.

Zašto se muškarci toliko brinu oko veličine penisa?
Odgovor je zapravo prilično jasan – penis je simbol njihove muškosti. Što je veći, oni se doživljavaju većim muškarcima. Jedno je istraživanje pokazalo da većina muškaraca misli da im je penis manji nego što realno jest.

Masturbiraju li muškarci doista toliko često?
Nije laž da svi muškarci masturbiraju. Oni koji kažu da to ne rade često, uglavnom lažu. Masturbacija nije štetna, ali prečesto samozadovoljavanje može dovesti do težeg postizanja orgazma s partnericom. To je jedina loša nuspojava, pojašnjavaju stručnjaci.

Zašto on želi da dodirujem njegov analni dio?

Mnogi muškarci neće to priznati otvoreno, ali oni zapravo vole da ih se stimulira i na analnom dijelu tijela. To ne znači da imaju homoseksualne sklonosti. Na tom dijelu tijela nalaze se mnogi živčani završeci koji im izazivaju ugodu i zato vole da se taj dio ne zanemaruje.

Misle li muškarci zaista stalno na seks?

To nije potpuna istina. Naime, nekoliko je istraživanja pokazalo da muškarci često misle na seks, ali ne čine to stalno. To čini oko polovica muškaraca. Tačnije, posljednja istraživanja pokazuju da se ženama zapravo seks češće mota po glavi…

Zašto muškarci ujutro imaju erekciju?

Muškarci ujutro proizvode veliku količini testosterona tokom dana i to je razlog zašto ujutro imaju erekciju. To je, uostalom, i znak da su zdravi te da im tijelo normalno funkcionira. Dakle, to je normalna pojava.

Vole li više oralni seks, sam spolni čin ili zadovoljavanje rukom?
Odgovor je jednostavan – sam spolni čin! Iako, mnogi muškarci doživljavaju vrhunski užitak tokom odličnog oralnog seksa, ali većina ipak najviše uživa tokom penetracije. Što se tiče zadovoljavanja rukom, Greg objašnjava da nijedna žena to ne može napraviti onako dobro kao što to muškarac može sam.

Želi li svi muškarci u krevet s prijateljicom svoje partnerice?
Odgovor je – uglavnom da. Većina ih o tome mašta, ali ne provode to u djelo. Riječ o tzv. sindromu osvajača koji se temelji na iskonskim nagonima o jednom muškarcu i više žena kako bi osigurali što brojnije potomstvo.

(VisokoIN)