Muamer Semić treba vašu pomoć

Pozivom na brojeve 1330 i 1350 donirajte 2KM i pomozite da se spasi život Muamera Semića

Zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja i jako visokog pritiska, Muameru je potrebno hitno izmještanje u Francusku radi stabilizacije zdravstvenog stanja.

Muamer Semić, rođen je 1973. godine u Visokom i nalazi se na nacionalnoj listi za kadaveričnu transplantaciju u Nici. Na listi čekanja za kadeveričnu transplantaciju je od 01.10.2012.godine, a njegova krvna grupa je B-.

Muamer već 5 godina ide na peritonealnu dijalizu, što u prevodu znači da se dijalizira 4 puta dnevno. Njegova sestra je također imala oboljenje bubrega, te joj je majka donirala bubreg. Ova transplantacija je urađena u Sarajevu ali nažalost, njegova sestra je izgubila bitku za život.

“Uvijek je bolno pričati o našem životu jer se Muamer dijalizira četiri puta dnevno. Niko ne može objasniti zašto njegovi organi tako brzo propadaju i svi ljekari kažu da mu je najhitnije potrebna transplantacija” rekla je Lejla Semić, Muamerova supruga. Odlučila se donirati mu bubreg kako bi njegove muke što prije okončala i kako bi Muamer što prije dobio priliku na normalan život sa svojom suprugom i njihovim sinom. Lejla kreće put Francuske zajedno sa svojim suprugom kako bi obavila predtransplantacione preglede.

Bitno je napomenuti da su Lejla i Muamer različite krvne grupe. Njena krvna grupa je A+. Ovakva vrsta transplantacija, transplantacija inkompatibilnih krvnih grupa se ne rade nigdje u regionu.

Ovoj porodici su hitno potrebna novčana sredstva za transplantaciju.