MUP RS PRONAŠAO OSOBU KOJA JE PRIJETILA BANJALUČKOJ ALTERNATIVNOJ TV

Banjalučka policija lišila je slobode N.Š. iz Banjaluke zbog sumnje da je uputila prijeteći e-mail na redakciju Alternativne televizije, kao i na e-mail adresu jedne političke stranke.

“Radi se o osobi koja je i ranije prijetila glavnoj i odgovornoj urednici ATV-a kao i drugim urednicima televizije”, kažu iz ATV.

U PU Banjaluka navode da je N.Š. osumnjičena za dva krivična djela ugrožavanje sigurnosti.

”Lice N.Š. se sumnjiči da je 03. januara, na zvaničnu e-mail adresu političke stranke sa sjedištem u Banjaluci i 13. januara godine na e-mail adresu televizije poslalo poruke, čiji sadržaj je kod zaposlenih lica izazvao osjećaj straha i ugroženosti”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, izvršen je pretres stana i drugih prostorija u Banjaluci koje N.Š. koristi.

”Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela”, navode u policiji.

Dodaju da su sve mjere i radnje preuzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

”Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica N.Š. biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima”, navode u policiji.