Muriz Memić najavio velike proteste 11. septembra: Trebate mi više nego ikad

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana obratio se večeras uživo na Facebooku te je najavio nove proteste, 20 po redu. Naime, on je pozvao sve građane da mu se pridruže u borbi za pravdu u subotu, 11. septembra u 13 sati ispred Narodnog pozorišta.

– Rekao sam vam nedavno u Velikoj Aleji da mi vaša podrška trebati više nego ikada. Pozivam vas na 20. po redu proteste. Ovo nije film, ovo nije Sarajevo film festival. Ovo je stvarni život. Ovo je Sarajevo koje skriva ubice. Tužioci, policajci, vještaci, doktori su pomagači ubica, oni skrivaju ubice.

Jedan dio borbe završen

Udružili su se i montirali lažnu optužnicu. To je Vrhovni sud FBiH potvrdio. Jedan dio borbe je završen. Pet godina smo dokazivali da se radi o ubistvu, a ne nesreći. U svakoj normalnoj zemlji neko bi morao biti uhapšen. Neću da čekam još pet godina. Želim da se otvori istraga za ubistvo. Jasno je da je cilj da se smjeni gospođa Gordana Tadić.

Nju smjenjuju ljudi koji podržavaju Dalidu Burzić. Mahmut Švraka koji je bio u discplinskom postupku za Burzić, potom Alena Kurspahić – Nadarević bliska prijateljica Burzić, Aida Topalović, Amina Ruždić i sve one su u krivičnoj prijavi. Kako sada da očekujemo da njih Alena procesuira. Nije podnijela adekvatnu prijavu protiv Burzić – kazao je Memić.

Dodao je da je prošlo pet godina zavaravanja.

Korumpirani tužioci i policajci

– Milioni su potrošeni. Ljubo i Bekrija Seferović su podmetnuti kao i dokazi u Velikoj aleji. Ja konačno hoću da se isplačem za svojim djetetom. Pomozite mi i dođite na proteste. Ovo se tiče svih nas. Sada je vrijeme da tražimo da rade svoj posao. Da se sklone ubice i saučesnici, korumpirani policajci i tužioci.

Sve je krenulo od KCUS-a, tu su počela prva namještanja, ali uskoro će se otvoriti istraga za ubistvo. Ne možemo ostaviti na vjetrometini tužioce koji hoće da rade, nemojte da to dozvolimo.

Protesti su u subotu 11. septembra u 13 sati. Ja sam obećao vama radi budućnosti druge djece i drugih građana koji nemaju snage da se bore s hobotnicom. Ovo su morali uraditi tužioci, policajci i politika skupa- sve vas pozivam na proteste. Ko dolazi iz drugih gradova neka se javi na našu stranicu i pomoćićemo mu da se snađe u gradu – zaključio je Memić.