Muškarac iz Banovića najavio masakr kao u Beogradu, dva put priveden i pušten

Muškarac Š. S. iz naselja Smajlovići Brezovača, općina Banovići, dva puta je priveden na saslušanje u Policiju zbog prijetnji koje je uputio, prvo supruzi i djeci, a potom i javno na društvenim mrežama.

“Š. S. je sinoć sam sebe prijavio u Policijsku stanicu da će napasti svoju suprugu i djecu, kada mu se za to ukaže prilika, a koji su ga u međuvremenu taj dan napustili. Lišen je slobode po prekršaju ‘Narušavanja javnog reda i mira’. Nakon što je priveden u PS Banovići, utvrđeno je da je pod dejstvom alkohola. Tom prilikom je narušavao javni red i mir, grubim vrijeđanjem policijskih službenika i naročito drskim ponašanjem. O svemu je upoznat dežurni tužilac TK i s tim u vezi je zadržan u prostorijama po nalogu tužioca do otrežnjenja”, kazala je za N1 glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Adnana Sprečić.

Dodaje, on je nakon otrežnjenja pušten iz službenih prostorija. Nakon toga, uočen je snimak na društvenim mrežama koji je potaknuo da se ponovo obavijesti tužilac.

“Ponovo je salušan u svojstvu osumnjičene osobe i naređeno je da se dokumentuje krivično djela ‘ugrožavanje sigurnosti’. Međutim, isti nije lišen slobode po pitanju osnova sumnje, već su naređene dalje provjere, te će u narednom periodu po dogovoru sa tužiocem biti dostavljen odgovarajući izvještaj”, kazala je Sprečić.

U videu koji je objavljen na društvenim mrežama, on je poručio: “Biće veća tragedija nego što je bila u Srbiji”.