Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu

NOVI BROJ INFORMATIVNOG CENTRA – 1325 

Umjesto dosadašnjeg telefonskog broja za upite o stanju na cestama – 1282, uveden je NOVI, izmijenjeni pozivni broj Informativnog centra BIHAMK-a: 1325. Za pozive iz inostranstva tu je broj +387 33 212 773. Broj 1282 i dalje ostaje broj za pozive pomoći na cesti.

………………………………………………..

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone. Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Savu, Spreču i Bosnu. Vozače savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Kako smo obavješteni od izvođača radova, do ponedjeljka 15.05. otvorene su obje trake u Donjoj Jablanici, na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar. U ponedjeljak će se ponovo zatvoriti jedna traka i saobraćaj će biti regulisan semaforima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići) i Bihać-Kamenica.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Zbog održavanja 3.Jablaničkog polumaratona danas od 10 do 10:40 sati usporeno će se saobraćati na magistralnom putu M-16.2 Mirke-Jablanica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja putnička vozila.