Na utakmici u Foči napadnuti juniori visočke Bosne

Danas su u Foči napadnuti juniori visočke Bosne. Mladi igrači Bosne do 19 godina gostovali su ekipi Sutjeske, a pri njihovom vodstvu od 6:4 je došlo do sukoba na terenu, a igrač NK Bosna Ibrahim Osmanović završio je u bolnici.
– Čim sam vidio informaciju u medijima odmah sam pozvao predstavnika našeg kluba koji se nalazio u bolnici sa Ibrahimom. Razgovarali smo kratko i na svu sreću rekao mi je nakon početnog šoka da se dobro osjeća i da upravo ide u policiju kako bi dao izjavu. Osuđujem ovaj čin i nadam se da će policija uraditi svoj posao kako treba obzirom da je objavljena i slika i video napadača, a našem Ibri i ostalim igračima NK Bosna želim sretan put do Visokog – izjavio je gradonačelnik Mirza Ganić za Visoko.ba.

Oglasio se i potpredsjednik NK Bosna Visoko Adnan Jašarspahić.

– Razgovarali smo dok je još bio u bolnici i čekao nalaze pretraga. Rekao mi je da je najgore bilo dok je ležao na zemlji kada je osjetio udarce i izgubio svijest. Uz sve to od siline udarce ovog očito psihički poremećenog čovjeka koji je nasrnuo na dijete slomljen mu je i jedan zub – rekao je Jašarspahić.

“NK Bosna se zahvaljuje osoblju bolnice u Foči na vrlo korektnom i profesionalnom odnosu koji su sve učinili da se pruži sva potrebna pomoć našem igraču. Također se zahvaljujemo osoblju Centra za socijalni rad za maloljetnike kao i policijskim inspektorima na profesionalnom odnosu”, poručili su iz NK Bosna Visoko.